Da endelig ble jeg ferdig med festdrakten, eller barnebunaden som vi kaller det i familien min. Det året Vesla ble født bestemte jeg meg for at en dag skulle jeg sy en selv, hun måtte bare vokse ut av alle festdraktene hun hadde arvet først. Målet var uansett å ha en flott drakt i barnetoget til førsteklasse. Men, nå går hun i førsteklasse og noe barnetog blir det neppe. Koronaens tid er dessverre ikke over. Men festdrakt ble det likevel!

Mønsteret er “Astrid festdrakt” fra www.barnigjen.no: https://www.barnigjen.no/products/barnigjen-symonster-festdrakt-astrid Den er veldig lett å sy, og designen tillater et mangfold av variasjon. For eksempel så sydde jeg forkle til, som ble festet med trykknapper over magen og tinnknapper i siden. Broderiet på livet designet jeg selv da jeg ønsket et annet uttrykk enn det et ferdig broderi hadde. Og ikke minst, jeg fant ingen ferdige broderier jeg følte jeg kunne bruke.

Stoffet er toskaft bunadsull fra https://rainbowtekstil.no/no/ull/127-to-skaft-bunadsull.html , det er herlig å brodere på og herlig å sy i. Broderigarn fra https://www.margaretha.no/ . Og forklestoff og noen bånd fra lokal sybutikk og https://www.barnigjen.no/ . Alt av knapper og hemper hadde jeg liggende.

Jeg brukte evig lang tid på å brodere ryggstykket.
Og så forstykket.

Også var det lomma. Der valgte jeg å bruke en gammel duk etter min mor, gitt til meg av søsteren min. Problemet var at den var hvit, så først måtte jeg brodere svart rundt rosen, og deretter få til å konstruere en lomme av det hele.

Ferdig lomme!

Også måtte det jo en lue til. Heldigvis var det stoff og bånd til overs! “Luemønsteret Andrine” fra www.barnigjen.no: https://www.barnigjen.no/products/barnigjen-symonster-festdraktlue-andrine

Lue med forstoff fra lokal sybutikk og bånd fra skuffa.

Så var det stakken med bånd og det hele.

Nederst på stakken er det bånd fra lokal sybutikk.

Deretter var det å sy forkle, feste med ekstra trykknapper og hemper her og der og endelig ferdig!

Ferdig!
Med strikket sjal fra Husfliden.